Студенти витрачають забагато грошей на підручники?

Видавці електронних підручників підкреслюють, що академічні книги занадто дорогі і їх електронні версії є відмінним способом заощадити гроші. Компанія Credit Confidential організувала дослідження, у якому взяло участь 756 британських студентів. Результати: респонденти витрачають більше грошей на підручники (в середньому 76,34 фунтів у перший місяць навчального року), ніж – увага! – на алкоголь (65,34 фунтів).

Бачите, як далеко просунулась британська соціологія – ціну підручників порівнюють не з вартістю проїзду, чи з вартістю кг капусти. Якщо вже студенти почали витрачати на підручники більше ніж на випивку, отже щось не те коїться у британськім королівстві.

Також дослідження показало (ніхто не дивуватиметься), що більше на книги витрачають саме студенти перших курсів. На користь е-підручників також і загальне фінансове становище студентів: 32% позичають гроші у друзів і родичів, 13% використовує кредитки, 9% банківські позики.

6 коментарів:

  1. Ну, алкоголь та "культурне проведення часу" в пабі вже давно стало невід'ємною атрибутикою життя у британському королівстві, тому напевно і порівнюють :)

    Але чому така однобока статистика - тільки перший місяць навчання? Взяли би останній - там алкоголю в порівнянні з книгами було би значно більше :))

    ВідповістиВидалити
  2. @Pani Ne Bibliotekar: Думаю внаслідок вищеописаного Вами студенти останніх курсів просто не змогли взяти участь у дослідженні=)

    ВідповістиВидалити
  3. Треба поєднати: дайош інтернет-паб з віртуальними підручниками та реальними дрінками! А серйозно, 9% - банківські позики- вражає. Хотіла б почути хоч про один випадок у нас: студентська позика в банку на придбання підручників.

    ВідповістиВидалити
  4. ...студентська позика в банку на придбання підручників...

    Так вже й хтось признається у нецільовому використанні банківських позик - "Мам, тат, соціологи... я за ці гроші підручників накупив"=)

    ВідповістиВидалити
  5. Та, якраз же про цільове: уявімо, що студент прийшов просити банк про кредит на підручники. Вгадаємо, за якою адресою його направить банк?:-)

    ВідповістиВидалити
  6. Не знаю, банк отримає прибуток - яка різниця на що підуть ці гроші? Це ж все рівно не буде така велика сума, щоб заставляти якісь активи.

    ВідповістиВидалити