Онлайн-колекція англійських стародруків

Бібліотеки Мічиганського та Оксфордського університетів, спільно з компанією ProQuest, виклали у відкритий доступ понад 25000 англійських стародруків (1473-1700). В онлайн-колекції Early English Books представлено тексти перших друкованих видань Шекспіра, Чосера, Мільтона та багатьох інших менш відомих письменників. Мене не цікавить історія англійської літератури, однак проект має свою особливість – усі книги транскрибувалися вручну і у відкритий доступ потрапили не скани сторінок, а самі лише тексти. 


Гадаю, про подібний досвід варто пам’ятати при реалізації вітчизняних проектів з оцифрування стародруків: повнотекстовий пошук значно полегшив життя дослідникам, а самі зображення мають зацікавити компанії, що дозволить бібліотекам мінімізувати витрати на оцифрування своїх фондів.

2 коментарі:

  1. Анонім03.02.15, 10:03

    Молодці! Можна тільки радіти успіхам наших зарубіжних колег. На жаль, фонди бібліотеки ІНІСН РАН скоріш за все втрачені безповоротньо, якби ж то вони були оцифровані! Але наскільки захищені від пожежі вітчизняні колекції?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Гадаю, ризик існує всюди, де легковажно ставляться до правил пожежної безпеки... але ж у нас хронічно бракує грошей на найнеобхідніше.

      Видалити