Рукавиці для бібліотекарів

Усі ви добре знаєте, а дирекція здогадується, що працювати з особливо брудним, старим, запиленим etc. фондом краще не голими руками. На яскравих заморських фотографіях одягнутий в строгий костюмчик бібліотекар у сніжно-білих шовкових рукавичках тримає в руках інкунабулу... Дешеві понти для туристів, ганчірки – після 5 хв. роботи.
Які ж рукавиці використовувати? З власного досвіду: у рукавицях для городу – втрачається відчуття дотику, тендітні сторінки важко перегортати. У хірургічних – швидко пріє рука, тальк допомагає, проте ненадовго.
???

17 коментарів:

  1. Спробуйте дамські в дрібненьку сіточку (позичте в жінки) :)

    ВідповістиВидалити
  2. @Pani Ne Bibliotekar: Нам рукавиці потрібні для захисту, а вам сіточки в голові=)

    ВідповістиВидалити
  3. Зато через сіточку не втрачається "відчуття дотику", тендітні сторінки НЕ важко перегортати і НЕ пріє рука. А сіточки в голові дозволяють їй легко дихати, а мозку - не запрівати :)

    ВідповістиВидалити
  4. Одразу видно, що Pani Ne Bibliotekar ніколи не мала справи "з особливо брудним, старим, запиленим etc. фондом" ;)
    Яка там сіточка? Там віковий пил та грибок!!!

    ВідповістиВидалити
  5. @Марина - каюсь, справді ніколи не мала справи ані з ... знову забула... палеотипами, ані з іншими... старими й запиленими типами :). Але було б надзвичайно цікаво. Запросіть хтось, а? Із задоволенням подивлюся та пориюся в старих фондах у своїх єжових рукавицях :)

    ВідповістиВидалити
  6. @Pani Ne Bibliotekar: палеотипами?!! геть романтику! ми копаємось у старій макулатурі, яку останній раз замовляла цьоця Ада у той день коли бачила з вікна Франца-Йосифа.

    ВідповістиВидалити
  7. @pan.bibliotekar - да, вміють чоловіки швидко вбити всю романтику, в тому числі й у бібліотечній справі... Але справжніх романтиків та любителів давньої бібліотечної макулатури цим не відлякати. Тому якщо хтось таки запросить - піду без вагань!

    ВідповістиВидалити
  8. @Pani Ne Bibliotekar: підіть, підіть... що це за "Бібліоміст", що ще жодного конвеєра не провів?! пачку кинув-прийняв, кинув-прийняв... чим не флеш-моб?=)

    ВідповістиВидалити
  9. Pani Ne Bibliotekar приходьте и порийтесь у нашому відділі рідких та цінних видань, я вас запрошую))))) Тільки руковиць з сіточкою не обіцяю))))

    ВідповістиВидалити
  10. Ганна20.01.11, 10:31

    О-о! Бібліоміст завжди на передовій! "Мнє би шашку да коня да на лінію огня"! Можемо організувати конвеєр Львів - Луганськ із зупинкою та невеличкою розминкою в Києві Gor'kovka, що думаєте?

    ВідповістиВидалити
  11. @Gor'kovka - як тільки доберуся до Луганська, то першим ділом - до вас! Ох, я вже там пориюся... :)

    ВідповістиВидалити
  12. Да на здоров'я!
    А стосовно конвеєра - гарна ідея))))

    ВідповістиВидалити
  13. ПБ, як казав юний чарівник з улюбленого дитячого фільму моєї мами, "Я не волшебник, я только учусь. Но Дружба совершает чудеса!" Отож - дякуючи одному дружньому блогеру з Херсона, якого всі дуже добре знають, вчора мацала рідкісні та старовинні книги 18 ст. (були навіть з автографом Блока і рукописні книги на папері з фамільними гербами, які проглядаються на сонці). І яка, ви думаєте, була рукавичка? В дрібненьку сіточку!! :) Тому що правильна рукавичка, тобто така що захищає книги, а не тих, хто їх дивиться, є саме такою, як я її собі уявляла. Фото-підтвердження буде незабаром.

    ВідповістиВидалити
  14. @Pani Ne Bibliotekar: я пишу про бібліотеку, а ви про музей.

    ВідповістиВидалити
  15. Справді? А було написано, що це відділ бібліотеки :)

    ВідповістиВидалити
  16. Шановні колеги. Не треба сваритись. У кожного своя правда. Дійсно, для роботи зі старим фондом (будь-яким: чи то ХІХ ст., чи початок ХХ ст.), звичайно, використовуємо гумові (хозяйственные)рукавички. Але особливо рідкісні та цінні видання зберігаємо належним чином (в картонних контейнерах, загорнутими у цупкий папір). Тому й рукавички для роботи з ними - "дамские в сеточку". Що ми і продемонстрували Pani Ne Bibliotekar. ))
    Завідувачка відділу рідкісних та цінних видань Херсонської обласної книгозбірні.

    ВідповістиВидалити
  17. @olga - так, мені дуже сподобалось, незабутні спогади! Тепер, для контрасту, якось треба ще буде до Львівського костелу заглянути :)

    ВідповістиВидалити