Реєстрація в ORCID



16 коментарів:

  1. Супер. Ну ж бо, заліцензуйте за Creative Commons! Дозвольте пошарити!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Пошарюйте! ORCID ми не відписали, як коректно перекласти і представити, тому жодних СС не проставляв.

      Видалити
  2. Виглядає спокусливо. І багато наших (UA) там вже є?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дуже багато. Дехто навіть не підозрює, що є, але бездумною рукою дирекцій ідентифікатори створюються, звітуються ітд. а потім вони такими незаповненими і неактуальними бовтаються у реєстрі.

      Видалити
  3. Зрозуміло :). Але й досі спокусливо - мабуть не стримаюсь і таки туди залізу, а далі вже як піде.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Та що там стримуватись, там роботи на 5 секунд. Головне, потім підтримувати... а з цим завжди важче.

      Видалити
  4. 5 сек кажете - це мені підходить. Дякую, Пане - хоч на цьому дописі у мене не виникло непереборне бажання з вами посваритися :))

    ВідповістиВидалити
  5. В ОРСІД публікації з вітчизняних видань теж додаються (типу "Вісник Жашківського ПТУ"), чи він виключно для брендових і цитованих видань? Дякую.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Автор вказує на сторінці свого ORCID усі документи, які забажає,

      Видалити
  6. Анонім05.12.16, 00:54

    "Попошарили" в ORCID. Соромно за колег. Знайшли профілі де прізвище або ім'я вказано як "кафедра" або "факультет". Цей ресурс, наскільки зрозуміло, для АВТОРІВ-персон, а якщо бажаєшь зареєструвати організацію або группу - плати кошти і реєструйЯ, як порядні "європейці". Ні, сплачувати не хочемо, давайте робити з себе посміховисько і показувати всій науковій спільноті свою нікчемність. А потім - як же автори: вони згодні що їх будуть цитувати як "кафедра кафедраловна факультет"?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ой, справді, геніально - кафедра фітнесу та рекреації http://orcid.org/0000-0003-2593-438X. Десь незабаром ORCID має запропонувати ID для установ, але поки нема і, можливо, це буде не безкоштовно.

      Видалити
    2. Анонім05.12.16, 13:02

      А поки немає - треба таки працювати за правилами, можливо скористатися можливістю базового або преміального членства, докладніше - http://orcid.org/about/membership
      Ще приклад: факультет зареєстрував аж 2 ID:
      http://orcid.org/0000-0001-5638-9666 ; http://orcid.org/0000-0002-9134-4604 , а потім ще статтю з іншого журналу присвоїв (4 позиція), тобто автор може й працює на факультеті, але ЯКІ ДАННІ ПРОФІЛЮ на це вказують, якщо прізвище - V.N. Karazin Kharkiv National University?
      Групування регіонів України за ступенем інвестиційної привабливості Вісник Житомирського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки
      Цитирование (bibtex)
      Article корепанов2015групування
      title Групування регіонів України за ступенем інвестиційної привабливості
      author Корепанов, Георгій Сергійович
      journal Вісник Житомирського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки
      number 1 (59) Ч. 2
      year 2015
      Создано 2016-11-20
      Цікаво як почувається шановний Г. С. Корепанов?

      Видалити
    3. Поки що преміальне членство не дозволить вирішити проблему ідентифікації робіт на рівні структурних підрозділів, але створювати айді для параходів геть неправильно.

      Видалити
    4. Анонім05.12.16, 15:38

      Даруйте, а чи так важливо міжнародній спільноті ідентифікація на рівні кафедри/факультета? А потім з нашими реформами сьогодні кафедра є , а завтра і університету немає. Тай що робити як і Житомирський ун-т собі публікацію що наведена у прикладі «причепити»?
      Відкриття все ж таки роблять особистості, а не підрозділи загалом. І спілкуватися вчені бажають не з кафедрами, а з однодумцями.
      Гірко, що керуються не бажанням вітчизняну науку двигати та популяризувати, а свої звіти керівництву найскоріше притягти. Але для звітів можна і інституційні репозитарії використовувати (ось де поле для «творчості»). Соромно за таких «спеціалістів». Напхали та скоріше звітували.
      Пробачте, зачепило …

      Видалити
    5. Для міжнародної спільноти не надто важливо, але за умови використання відкритого API можна було б відслідковувати продуктивність на рівні кафедри, факультету... а це дуже зручно і економить багато часу управлінцям на рівні університету, чи навіть країни. Зараз багато-хто запитує про подібні дані, але наукометричні бази тут поки безсилі.

      Видалити