Бібліотечний конвеєр

Мабуть і під сильним гіпнозом не зможу пригадати точну цифру конвеєрів у яких брав участь. Багацько їх було... На сторінках проекту від РГБ натрапив на світлини бібліотечних конвеєрів часів Другої світової війни. Дивно, вже понад півстоліття минуло, а бібліотечні конвеєри з того часу зовсім не змінились. Для мене типовою є ліва нижня світлина, де книжки пов’язані в пачки. Тільки от захисний картон, щоб шнурівка не пошкодила книгу, рідко мені попадався. Чому? «Зробила норму з пачковязання – пішла додому», або банально – картону не знайшлося. Учасників (особливо на конвеєрах про які попереджали заздалегідь) було не багато і тому частенько доводилось ці пачки «ловити і кидати». Весело. Так годинку-другу покидаєш, реакція у людей затупиться і літають «наші безцінні скарби, мудрість, текстуальна пам’ять нації» сходами. А що поробиш? Люди втомлюються... P.S. Питання до бібліотекарів: Хто вміє робити «вушка»?  

4 коментарі:

  1. Клас! Така собі "производственная гимнастика" - дуже не вистарчає цього в Бібліомості, особливо з того часу, як засіла за блоги та твіти. Але ж ніхто з чисельних бібліотечних друзів досі не запрошував...

    ВідповістиВидалити
  2. А раптом ви травмуєтесь, чи щось пропаде? Хто відповідатиме? Така розвага тільки для бібліотекарів=)

    ВідповістиВидалити
  3. Pani Ne Bibliotekar18.01.11, 22:25

    @pan.bibliotekar - та я вже не дивуюся... адже, як ви вже колись писали, бібліотеки, а особливо львівські публічні - це майже як закритий тевтонський орден :). Так само як зайняття стречінгом та пілатесом в офісі на підлозі під час сортування і, особливо, копіювання грантових заявок - розвага тільки для Бібліомоста :)

    ВідповістиВидалити
  4. Я писав про масонів і загалом про бібліотеки. Сподіваюсь, що ваші гімнастичні заняття хоч не такі безглузді як наші)

    ВідповістиВидалити