Open Data Day 2011 у Польщі

Колись мешканці Варшави допомагали прибирати сміття у зруйнованому місті, а 3 грудня вони зможуть допомогти організувати загальнонаціональний реєстр історичних пам’яток Польщі. Centrum Cyfrowe запрошує усіх охочих покращити реєстр пам’яток (уточнити адресу, географічне положення, класифікувати пам'ятки, чи просто виправити граматичні помилки). Марафон розпочнеться у суботу 3 грудня і триватиме з 10:00 до 18:00. Вимога – базові навики роботи з комп'ютером.

Захід проводиться під егідою Open Data Day – 3 грудня у більш ніж ста містах по всьому світу відбуватимуться проекти пов'язані з активним використанням даних наданих державними установами. 


Бачимо – знову реалізовано принцип від користувача змістом до творця змісту. Є ще трішки часу і цього року, чи можливо краще вже у наступному, але якось потрібно буде спробувати долучитись до Open Data Day?

5 коментарів:

  1. так, до речі ось лінк на Open Data Day, хештег - #Odhd. Ми також думали-гадали, чи долучатися Найближчим часом також напишу про бібліотеки й хакерів, у гарному сенсі цього слова.
    А якщо долучатися, як Ви це бачите - просто надати приміщення?

    ВідповістиВидалити
  2. знову лінк http://www.opendataday.org/ здається, у мене не відкрився

    ВідповістиВидалити
  3. Так сенс акції у тому, щоб звільнити інформацію надану держустановами. Основне не приміщення, а установа, яка надасть достатньо цифрінформації для роботи.

    Ну і звісно потрібно кілька модераторів, які за будь-якої погоди візьмуть участь у акції.

    ВідповістиВидалити
  4. Звичайно, головне - це дані, на основі яких можна створити щось корисне і для людей.
    Може, Ви вже читали, Україна погодилася приєднатися до багатосторонньої ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд», що була започаткована Президентами США та Бразилії та вже охопила 38 країн світу. Але як це буде фактично реалізовано - велике питання.

    До того ж, навіть у тих країнах, де було впроваджено ініціативи Відкритого уряду (наприклад, Кенії), часто спостерігаєтья нерозуміння з боку тих, для кого, ще робиться - І як я маю це використовувати?
    Люди мають елементарно вміти користуватися комп'ютером..
    Щойно також наваяла допис про бібліотеки і хакерспейси - може, якась з українських бібліотек і долучилася б до ініціативи?..

    ВідповістиВидалити
  5. Е-уряд мене не так цікавить, а якійсь бібліотеці, чи некомерційному інформ-проекту би радо взявсь допомогти. Поки схоже ніхто ще не назбирав хаосу оцифрованих даних, але потрібно питати, мож з'являться...

    До того ж на перший раз можна без особливого розмаху, бо обов'язково щось та й не врахується при організації (імхо).

    ВідповістиВидалити