Рік 2011

Схоже блоґ вирулив у бік Інтернет-журналу. Самовільно. Далі переконаний – блоґ повинен бути щоденником, тому цей пост побудований виключно на всякій-такій муті, над якою за рік назбиралась не одна попільничка недопалків. По абзацику на кожен місяць. Забракне сил – не біда. Сам не фанатію від довгих текстів.

СІЧЕНЬ

У січні скаржився, що зовсім не хочу викладати $200 за електронну книжку. У грудні найдешевша вже коштує $65. Те що на початках скидалося на кінець ери Гутенберга, виявилось її новою хвилею.

ЛЮТИЙ

Уанет – корсарський рай. Що робити бібліотекам? Колеги (кладучи руку на серце), ви не користуєтесь текстами, які можливо потрапили у Мережу не зовсім чесно?! З мораллю вирішили. Тепер що заважає? Карна справа, чи все таки – лінь?

БЕРЕЗЕНЬ

Стосунки між організаціями, бібліотеками, завами, завзавами… часто переповнені любов’ю та ніжністю. «А Ви знаєте, вони – грантоїди, он ті – крадії, а ті – просто редиски». У такій атмосфері і будку для Бобика не побудуєш, куди там Бібліотеку-XXI.

КВІТЕНЬ

Відірваними виглядають роботи про кадрову політику & підвищення фахрівня. На папері – дискусії, семінари, практики, дуті результати... Про деспотизм, закриті аукціони, призначення згори… ніколи не чули?! Але для наукової статті це табу.

ТРАВЕНЬ

Можливо хтось з колег блоґерів розчарований кількістю читачів, коментарів… Бібліотечний блоґінґ подібний до радіоаматорства – виходиш на свою частоту і вистукуєш… Раптом почують, раптом почуте на щось тай згодиться…

ЧЕРВЕНЬ

Бібліотеки і бібліотекарі влилися до соцмереж. Над-активно! Однак, приміром, хеш-теґом змогла розжитися тільки конференція у Судаку? Знову ж таки: одне доповідаємо, інше робимо.

ЛИПЕНЬ

Буває люблять колеги поговорити про сучасних дон кіхотів… Мене ж чомусь більше заводять герої Чехова і Гоголя. А ще Карандашев.

СЕРПЕНЬ

Хвацько продовжують створювати репозитарії. То бідкаються же спеціалістів бракує, то грошей… а репозитарії ростуть. Жити важче – автосалонів більшає. І дарма, що інколи ці архіви пристрасні та безжальні. Як вже зачитували у коментарях – Не размишлять! Іттіть!

ВЕРЕСЕНЬ

Шкода, що у вересні не вдалось організувати конкурс (як минулого року). Коли впевнений, що формат себе ще не вичерпав – не можу забезпечити різноплановість. Конкурси їм в голові – дружно подумали сільські бібліотекарі.

ЖОВТЕНЬ

Не уявляю, як можна постійно скиглити про передплату і при цьому, так мляво махати прапорцями підчас Тижня відкритого доступу?!

ЛИСТОПАД

Далі наполягаю: якщо запитують – навіщо людям блоґи? слід розповідати про досвід Тіма Гаверса. Усе інше – дрібниці, дурниці, або міщанство.

ГРУДЕНЬ

Коробок нам під ялинку! Хоча… не в коробках щастя.



7 коментарів:

  1. Перечитав деяки пости, а зранку треба працювати. Може заборонити собі ПБ до обіду?

    ВідповістиВидалити
  2. мабуть... приємно чути, що в період корпоративів ще комусь потрібно працювати=)

    ВідповістиВидалити
  3. Самий ефективний час, коли підлеглі відпочівають :)
    Сподіваюсь і наші користувачі відпочинуть, назавтра заплановано заміна серверу що обслуговує e-catalog.mk.ua ...

    P.S. Коментарі відправляються з 5-го разу. Мабудь в Гуглі теж святкують.

    ВідповістиВидалити
  4. Святкуємо...
    Дай Боже всім здоров'я на наступний рік!І в професійній діяльності, щоб вистачило сил і розуму переварити все нове,і визначити важливе, і в особистому - здоров'я і щасливих миттєвостей...

    ВідповістиВидалити
  5. І Вам, ПБ, і всі колеги, успіхів та творчої наснаги на всі Ваші справи у Новому році, і, звичайно ж, підвищення імпакт-фактора Вашому Інтернет-журналу, ПБ! Щоб читалось всім не лише "після обіду":-) Хай щастить!

    ВідповістиВидалити
  6. Гарно попрацювали ви минулого року, ПБ - усе так пікантно і з перчиком ;), хоча і шкода, до конкурсів більше не було. Нехай апетит до блогінгу не пропаде у вас і в 2012!

    ВідповістиВидалити
  7. Респект @усім за привітання.

    @Pani Ne Bibliotekar: якщо апетит до бібліотек не пропаде, не зникне і блоґінґ.

    ВідповістиВидалити