iPad для науки

Якось вже укладав перелік Android-додатків, що можуть стати у нагоді сучасному науковцю. Нарешті добрався і до iPad. Свідомо оминав різноманітні додатки видавництв, калькулятори, сканери, мапи, скелети, логарифмічні таблиці, 3D-моделі, вівісекції жаб і хробаків… подібного добра в iTunes, хоч греблю гати. Допомагайте доповнити список – у коментарях розповідайте про свої улюблені наукові додатки. 

ArticleSearch — додаток дозволяє виконувати одночасний пошук наукової літератури на різних сайтах, за використання різних пошукових машин (зокрема Google Академія та Microsoft Academic Search). 

CHMate — додаток для читання книг у форматі CHM з галузей медицини, інформатики та програмування. Можна організовувати файли в колекції, створювати закладки, додавати примітки, проводити повнотекстовий пошук. 

Mendeley — заввиграшки управляйте бібліографічною інформацією, переглядайте наукові публікації у форматі PDF та приєднуйтесь до соцмережі науковців. Додаток допоможе синхронізувати усі блага на ваших iPhone, iPad та Mendeley Desktop. 

Paper by FiftyThree – інструмент для створення красивих схем, діаграм, ілюстрацій… які потім можна використати у статті, чи презентації. Сам додаток можна завантажити безкоштовно, однак за додаткові інструменти доведеться заплатити.

Pubget: Science library — додаток від творців відомого пошуковика наукової літератури в галузях медицини та біології. Спеціально розроблений для зручного пошуку та перегляду результатів на iPad. 

Research Highlights — безкоштовний додаток від Elsevier Inc., що допомагає стежити за появою нових статей згідно заданих ключових слів. Доступ до повних текстів статей потребує передплати. 

Science360 — мультимедійний додаток від The National Science Foundation’s (NSF), що забезпечує легкий доступ та перегляд науково-технічних зображень та відео.

2 коментарі:

  1. використання iPad для науки - це гарне майбутнє для молоді, яка прагнне бути в темі!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Щоб бути в темі - самого лише пристрою не досить. Айпеди за нас дослідження не зроблять, тому молодь повинна самостійно думати для вирішення яких саме проблем його можна використати. На жаль доводилось часто бачити у молоді пристрої на яких не було встановлено жодних додатків для освіти, чи досліджень.

      Видалити