Майже найбільш читаюча нація у світі

Тижневик «Коментарі» опублікував добірку досліджень «Хто такі українці з точки зору соціології та статистики». За даними тижневика, в Україні інтерес до читання виказують лише 27% населення. Найбільш читаючі європейські країни: Велика Британія 73,5%, Німеччина 66% і Франція 61%. У сусідній Росії справи трішки кращі за наші - 30%. Книги в Україні купують 40-45% жителів, з них трохи більше половини купують більше 10 книг за рік. Середньостатистичний житель Чехії купує за рік 15 книг (до кризи - 22). За даними Книжкової палати України, торік на одного українця припадало 1,22 книги і брошури. В Іспанії цей показник становить 7,8 книги на одного жителя (у Росії - 4,5 книги). Тематично читацькі переваги українців співзвучні європейським, щоправда у нас більш сильні позиції літературної класики, ніж у країнах ЄС. Відмінною особливістю вітчизняної читацької культури є повна байдужість до коміксів, які популярні у інших європейських країнах.

7 коментарів:

  1. А, так во­ни книж­ки ко­мік­сів теж ра­ху­ють! Бггг...

    ВідповістиВидалити
  2. 2Sandy: пам'ятаю у школі мені трохи важко було читати п'єси Шекспіра. Цікаво, якби я їх читав у коміксах щось би змінилось?.. Не можу уявити(

    ВідповістиВидалити
  3. Ну, то­ді кра­ще зра­зу По­де­ре­в’ян­сь­ко­го ви­вча­ти... :)

    ВідповістиВидалити
  4. Навіть так?!))) А й, справді, повторю за одним дядьком - потрібно все це заборонити викладати в школі.

    ВідповістиВидалити
  5. Ну, мо­же він і пра­вий. І не за­бо­ро­ни­ти, а при­пи­ни­ти дур­ню в го­ло­ву вкру­чу­ва­ти. І це не тіль­ки лі­те­ра­ту­ри сто­су­є­ть­ся. :)

    ВідповістиВидалити
  6. я Грабовича не читала, але всi 29 рокiв пiсля школи говорю: не треба мучити дiтей лiтературою треба навчити дiтей писати вiршi, казки i романи.
    По­де­ре­в’ян­сь­ко­го менi вiддiл комплектування не купив бо 1. тiтка-продавець попередила, що там матюки 2. вони не знали, хто це такий.
    я не здивувалась, але висновки зробила

    ВідповістиВидалити
  7. ... Подерев’янського менi вiддiл комплектування не купив ...

    Можливо, обмінно-резервний допоможе - виміняє Подерев’янського)

    ВідповістиВидалити