Вони повернулися з Криму

Злісне питання 858: «В Крыму, Судаке ежегодно проходит библиотечный форум. Попасть туда не так легко, так как дорого для рядового библиотекаря. Такое впечатление, что туда едут только состоятельные «библиотекари», которые не прочь большее время отдохнуть на пляже…». Фахівці НАРБС вірно перепитують – а з чим хотів поїхати на конференцію автор питання»? і рекомендують ознайомитись з матеріалами конференції. Я ж запитую себе...

Що вирізняє цю конференцію з-поміж усіх інших? Передививсь матеріали (декотрі побачив втретє), склад учасників… Переглянув кілька далеких-від-бібліотеки відеосюжетів. Прочитав: а) у блозі Катєріни про доповідь Шрайберга (+ коментарі про кострубатий список літератури)… б) важкі думи після повернення з конференції Бібліотєкаршічего желаем.... ищем денег, для того чтобы получше прожить годы своей жизни? или все-таки нас еще интересует как и где будут жить наши внуки? і в) коментар до цих думЧто такого там произошло? Кого не спросишь, у всех неоднозначная «странная» реакция.

Обговорення – мізерне! Якісь питання, спроби зав’язати дискусію, ефект невдоволення недоказаним… помітні лише у росіян. У що втілиться робота українців на конференції 2010-го?  

4 коментарі:

  1. а Библиотекарша, кто она? где работает?

    ВідповістиВидалити
  2. У профілі сказано - Москва, Росія. Більше мені нічого невідомо.

    ВідповістиВидалити
  3. Просто тема конференції вже не актуальна. Простий тест - доведіть перевіряючому органу, що Вам в бібліотеці потрібен системний адміністратор ;-))) Крім того, інформатизація - це наші інтимні потробиці. Допоки бібліотекар не навчиться посміхатися читачеві і пропонувати йому цікавий ресурс - читач до бібліотеки добровільно не повернеться і ніяка інформатизація не допоможе.

    ВідповістиВидалити
  4. Ну чому ж тема не актуальна: "Библиотеки и информационные ресурсы в современном мире...". Куди вже актуальніше?!:)

    ВідповістиВидалити