Листи і рейтинг

Дивуюсь, чому на сайтах українських бібліотек так рідко використовують рейтинги? – найбільш читані дописи, найбільш коментовані, найвище оцінені… Побоююсь, що бібліотеки не тільки приховують цікаві дописи від читачів, але й дезорієнтують власних авторів. Звісно, можна припустити, що десь у підземному бібліо-бункері детально аналізується статистика переглядів сторінок, ретельно проробляється майбутня тематика та наповнення сайту. Однак, швидше за все, дописи пишуться наосліп, нехтуючи очікуваннями аудиторії і без належної шани до успішних авторів.

Ще цікавить – Що ж бібліотеки роблять з e-mailами читачів? Будучи читачем кількох бібліотек, вказавши в обов’язковому порядку адресу електронної скриньки, я ще жодного разу не отримував жодної звістки. Можна ж розсилати повідомлення про нові надходження, майбутні акції, тестовий доступ, списки рекомендованої літератури для студентів… А якщо ж ви нічого і не планували розсилати, то для чого просити вказати адресу? Щоб показати читачам же ви знаєте, що таке e-mail?!

Можливо, так щастить тільки мені?! Наприклад, система рейтингів для дописів вже давно активно використовується на сайті Білоцерківської ЦБС. До онлайнових-сервісів багатьох вітчизняних бібліотек неможливо доступитися без електронної пошти… Хто ще? Поділіться!

4 коментарі:

  1. В Могилянці на е-скриньки роботом відсилається повідомлення про статус замовлення (виконанано, видалено і з якої причини тощо), тричі до завершення терміну користування про це, і нагадування про заборгованість. Студентам вибірково (хто підписався), викладачам всім - повідомлення про тренінги, семінари, тестові доступи тощо (тематично орієнтовані). Нові надходження розсилали раніше, нині припинили, є RSS ) кому треба, підписує сам.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. І як Ви оцінюєте ефективність надсилання повідомлень про тренінги, семінари, тестові доступи... ?

      Видалити
  2. таж приходять! щотижневі тематичні тренінги, най не аншлаг, але дієво... А як інакше?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Не знаю як інакше) Приходять = спрацьовує - тільки це і цікавить.

      Видалити